Kansainvälisten e-aineistojen hakuun on toistaiseksi kirjauduttava, jotta hakuja voi tehdä.

Haku

Avidin engineering : modification of function, oligomerization, stability and structure topology

QR-koodi

Avidin engineering : modification of function, oligomerization, stability and structure topology

Avidiini on neljästä samanlaisesta alayksiköstä muodostunut tetrameerinen glykoproteiini, jota esiintyy luontaisesti, pieninä pitoisuuksina, kanan munanvalkuaisessa. Eräs avidiinin merkittävimmistä ominaisuuksista on sen kyky sitoa vitamiini biotiinia. Avidiinin ja biotiinin välinen vuorovaikutus on voimakkain tunnettu luonnossa esiintyvä ei-kovalenttinen sidos proteiinin ja sen ligandin välillä. Tätä ominaisuutta on hyödynnetty jo pitkään lukuisissa bio- ja lääketieteellisissä sovelluksissa, jotka yhdessä muodostavat niin kutsutun (strept)avidiini-biotiini -teknologian.

Tallennettuna: