Eettinen elintarvikeyrittäjyys - Ethical Food Entrepreneurship
Eettinen elintarvikeyrittäjyys - Ethical Food Entrepreneurship
Oppimateriaali
Saarela, Anna-Maria, Savonia-ammattikorkeakoulu
; Whyte, Paula
; Casey, Orla
; Butterfield, Devon
; Ramalhosa, Elsa
; Baser, Gözdegul
; Mutlu, Evla
; Pereira, Ermelinda
; Baser, Gözdegul
Luotu: 15.2.2024, Muokattu: 15.2.2024
Sisältö
- Innovating ethical food entrepreneurship manual (pptx, 22,9 Mt)
- Educators guide on drivers & enablers for innovation of ethical foods (pptx, 8,9 Mt)
- Good practice compendium - Ethical Food Entrepreneurship (pptx, 9,8 Mt)
- Facilitator's guide to the Ethical Food Entrepreneurship Curriculum (pptx, 32,9 Mt)
- 1: Need & Impact of Ethical Food Enterprises (pptx, 8,2 Mt)
- 2: Entrepreneurship, Critical Steps in Building an Enterprise (pptx, 6,7 Mt)
- 3: Exploring the world of innovation (pptx, 6,0 Mt)
- 4: Tactics in ethical food operations (pptx, 7,7 Mt)
- 5: Working with people - communication in business (pptx, 4,8 Mt)
- 6: Sustainability for the future (pptx, 6,1 Mt)
Oppimateriaalit tulevat Finnaan Avointen oppimateriaalien kirjastosta (aoe.fi).
The world's growing demand for food, limited resources related to climate change and the inability of agriculture to meet the growing demand force humanity to develop more sustainable systems. The need for sustainable and ethical practices has become a challenge that the European Union and the United Nations encourage everyone to take up. According to the European Commission, the food and beverage sector is the largest manufacturing industry, which creates a significant trade balance surplus with its competitive advantage. This high added value sector is dominated by SMEs. However, SMEs have slowly been able to react because they have not had sufficient professional capacity, sufficient skills or knowledge to initiate innovative change in ethical and sustainable food business development, production and marketing. An important part of the green transition are our daily practices in food production, development, distribution, sales, marketing and consumer food choices. The Ethical Food Entrepreneurship entity initiates a global change by encouraging and promoting the actors of the entire food chain in different parts of the world to take a leap in developing their knowledge and operations. The materials have been produced in the Erasmus+ Ethical Food Entrepreneurship project coordinated by Savonia UAS, which has been financed through the Erasmus+ program of the Finnish National Agency for Education.
Aineiston käyttöoikeudet |
---|
CC BY-SA 4.0 Mitä merkintä tarkoittaa? |
Kohderyhmä |
Opetuksen ja kasvatuksen johtaja Kansalainen Ohjaaja tai mentori Vertaistutor Asiantuntija tai ammattilainen Oppija Opettaja |
Koulutusaste |
Korkeakoulutus Omaehtoinen osaamisen kehittäminen Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus Alemman korkeakouluasteen tutkinto Ylemmän korkeakouluasteen tutkinto Tutkijakoulutusasteen tutkinto LUVA, Lukiokoulutukseen valmistava koulutus TELMA, Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus VALMA, Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus |
Oppimateriaalin tyyppi |
0/Guide/ |
Aiheet |
Kieli |
englanti |
Muut nimekkeet |
Eettinen elintarvikeyrittäjyys - Ethical Food Entrepreneurship |
Aineistotyyppi |
Oppimateriaali |
Organisaatio |
Avointen oppimateriaalien kirjasto |
Tunniste |
urn:nbn:fi:oerfi-202402_00027327_5 |
Tekijät |
Julkaisija |
2024
|
Julkaistu |
2024
|
Lähdekokoelma |
aoe |
Pääasiallinen käyttötarkoitus |
Interaktiivinen materiaali Itsenäinen opiskelu Kurssimateriaali Opettajan materiaalit ja osaamisen kehittäminen Oppimiskokonaisuuden osa Ryhmätyö Ohjeistus |
Tallennettuna:
Tämän aineiston tarjoaa
- Avointen oppimateriaalien kirjasto
- Kysymyksiä tai palautetta aineistosta?
- Ota yhteyttä
Tämän aineiston tarjoaa
- Avointen oppimateriaalien kirjasto
- Kysymyksiä tai palautetta aineistosta?
- Ota yhteyttä