Eettinen elintarvikeyrittäjyys
Eettinen elintarvikeyrittäjyys
Oppimateriaali
Saarela, Anna-Maria, Savonia-ammattikorkeakoulu
; Whyte, Paula
; Casey, Orla
; Butterfield, Devon
; Ramalhosa, Elsa
; Baser, Gözdegul
; Mutlu, Evla
; Pereira, Ermelinda
Luotu: 2.2.2024, Muokattu: 15.2.2024
Sisältö
- Kouluttajien opas: Eettisten elintarvikkeiden innovaatioiden kehittäjille ja mahdollistajille (pptx, 8,8 Mt)
- Eettinen elintarvikeyrittäjyys: hyvien käytäntöjen kokoelma (pptx, 8,9 Mt)
- Ohjaajan opas eettisen elintarvikeyrittäjyyden opintosuunnitelman (pptx, 2,7 Mt)
- Innovatiivisen eettisen elintarvikeyrittäjyyden käsikirja (pptx, 9,7 Mt)
- Moduuli 1. Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tarve ja vaikutus (pptx, 8,2 Mt)
- Moduuli 2. Yrityksen perustamisen kulmakivet (pptx, 6,5 Mt)
- Moduuli 3. Tutustuminen innovaatioiden maailmaan (pptx, 6,0 Mt)
- Moduuli 4. Eettiset menettelytavat elintarviketuotannossa (pptx, 7,7 Mt)
- Moduuli 5. Työ ihmisten kanssa - viestintä liiketoiminnassa (pptx, 4,7 Mt)
- Moduuli 6. Kestävyyttä tulevaisuuteen (pptx, 6,1 Mt)
Oppimateriaalit tulevat Finnaan Avointen oppimateriaalien kirjastosta (aoe.fi).
Maailman kasvava ruoan kysyntä, ilmastonmuutokseen liittyvät resurssien rajallisuus ja maatalouden kyvyttömyys vastata kasvavaan kysyntään pakottavat ihmiskunnan kehittämään kestävämpiä järjestelmiä. Kestävien ja eettisten käytäntöjen tarpeesta on tullut haaste, johon Euroopan unioni ja Yhdistyneet Kansakunnat rohkaisevat kaikkia tarttumaan. Euroopan komission mukaan elintarvike- ja juoma-ala on suurin valmistava teollisuus, joka luo kilpailuedullaan merkittävän kauppataseen ylijäämän. Tätä korkean lisäarvon alaa hallitsevat pk-yritykset. Pk-yritykset ovat kuitenkin olleet hitaita reagoimaan, koska niillä ei ole ollut riittävästi ammatillista kapasiteettia, riittäviä taitoja tai tietoja innovatiivisen muutoksen käynnistämiseen eettisen ja kestävän ruoan liiketoiminnan kehittämisessä, tuotannossa ja markkinoinnissa. Tärkeä osa vihreää siirtymää ovat päivittäiset käytäntömme ruoan tuotannossa, kehityksessä, jakelussa, myynnissä, markkinoinnissa ja kuluttajien ruoan valinnoissa. Eettisen elintarvikeyrittäjyyden -kokonaisuus käynnistää globaalin muutoksen rohkaisten ja edistäen koko elintarvikeketjun toimijoita eri puolilla maailmaa ottamaan harppauksen tietojensa ja toimintojensa kehittämisessä. Materiaalit on tuotettu Savonia AMK:n koordinoimassa Erasmus+ Ethical Food Entrepreneurship -hankkeessa, joka on rahoitettu Suomen opetushallituksen Erasmus+ -ohjelman kautta.
Aineiston käyttöoikeudet |
---|
CC BY-SA 4.0 Mitä merkintä tarkoittaa? |
Kohderyhmä |
Kansalainen Ohjaaja tai mentori Asiantuntija tai ammattilainen Oppija Opettaja |
Koulutusaste |
Korkeakoulutus Omaehtoinen osaamisen kehittäminen Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus Alemman korkeakouluasteen tutkinto Ylemmän korkeakouluasteen tutkinto Tutkijakoulutusasteen tutkinto LUVA, Lukiokoulutukseen valmistava koulutus TELMA, Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus VALMA, Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus |
Oppimateriaalin tyyppi |
0/Guide/ |
Aiheet |
Kieli |
suomi |
Muut nimekkeet |
Eettinen elintarvikeyrittäjyys |
Aineistotyyppi |
Oppimateriaali |
Organisaatio |
Avointen oppimateriaalien kirjasto |
Tunniste |
urn:nbn:fi:oerfi-202402_00027270_2 |
Tekijät |
Julkaisija |
2024
|
Julkaistu |
2024
|
Lähdekokoelma |
aoe |
Pääasiallinen käyttötarkoitus |
Interaktiivinen materiaali Itsenäinen opiskelu Jatkotyöstettävä materiaali Kurssimateriaali Ohjeistus Opettajan materiaalit ja osaamisen kehittäminen Oppimiskokonaisuuden osa Ryhmätyö |
Tallennettuna:
Tämän aineiston tarjoaa
- Avointen oppimateriaalien kirjasto
- Kysymyksiä tai palautetta aineistosta?
- Ota yhteyttä
Tämän aineiston tarjoaa
- Avointen oppimateriaalien kirjasto
- Kysymyksiä tai palautetta aineistosta?
- Ota yhteyttä