Haku

Väkivallaton lapsuus 2020–2025 : toimeenpano ja viestintä

QR-koodi
Finna-arvio

Väkivallaton lapsuus 2020–2025 : toimeenpano ja viestintä

Marraskuussa 2019 julkaistun Väkivallaton lapsuus -toimenpidesuunnitelman 2020–2025 tavoitteena on ehkäistä monialaisesti 0–17 vuotiaisiin lapsiin kohdistuvaa henkistä ja fyysistä väkivaltaa sekä seksuaaliväkivaltaa eri kasvu- ja toimintaympäristöissä. Suunnitelma sisältää 93 toimenpidettä. Vuosien 2020–2021 aikana laadittua julkaisua toimeenpanosta ja viestinnästä on ollut laatimassa laaja joukko asiantuntijoita eri organisaatioista, ministeriöistä ja järjestöistä.

Toimenpiteiden toimeenpano vuosina 2020–2025 on kirjattu lukuihin 2–5. Ensisijaisesti siitä vastuussa oleva taho/t ovat näkyvillä taulukoiden vastuutaholistauksessa ensimmäisenä. Toimeenpanoa edistetään pääosin osana eri organisaatioiden omaa työtä. Lisäksi erilaiset ohjelmat ja hankkeet sekä ministeriöiden sekä eri organisaatioiden rahoitushaut tukevat toimeenpanoa. Luku käsittelee 7 viestintää eri näkökulmista.

Ydinviestit koko toimenpidesuunnitelman toimeenpanoa koskien perustuvat YK:n lapsen oikeuksien komitean yleiskommenttiin nro 13 vuodelta 2011: Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus väkivallattomaan lapsuuteen ja nuoruuteen. Kaikkea lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa voidaan ja pitää ehkäistä. Lapsi ja nuori voi selvitä vaikeastakin tilanteesta hyvään elämään, jos aikuiset kantavat vastuunsa ja tukevat (myönteisyys). Toimenpidesuunnitelman väliarviointi tehdään ohjausryhmän alaisuudessa vuonna 2022.

Tallennettuna: