Sivistyminen : sivistystarve, -pedagogiikka ja -politiikka pohjoismaisessa kansansivistystraditiossa - Niemelä, Seppo (Helsinki : Kansanvalistusseura ; [Kuopio] : Snellman-instituutti, 2011)
Abstract (s. 302-303)
Väitöskirja
Keywords: Grundtvig, N. F. S., -- 1783-1872.; Olsson, Oscar; Alkio, Santeri, -- 1862-1930.; vapaa sivistystyö; sivistys; kansanvalistus; itsekasvatus; itsensä toteuttaminen; pedagogiikka; sosiaalipedagogiikka; aatehistoria; historia; nuorisoseurat; kansalaisuus; identiteetti; elinikäinen oppiminen; kansalaisyhteiskunta; kansanopistot; opintokerhot; fritt bildningsarbete; bildning; folkupplysning; självutveckling; självförverkligande; pedagogik (undervisning); socialpedagogik; idéhistoria; historia; ungdomsföreningar; medborgarskap; identitet (självbild); livslångt lärande; medborgarsamhälle; folkhögskolor; studiecirklar; Eurooppa; Pohjoismaat; Tanska; Ruotsi; Europa; Norden; Danmark; Sverige; sivistyspedagogiikka; sivistyspolitiikka; opinnäytteet -- vasen; väitöskirjat; doktorsavhandlingar