Puheesta ja vuorovaikutuksesta - Sallinen, Aino.; Valo, Maarit; Lehtonen, Jaakko; Salo-Lee, Liisa; Leiwo, Matti; Hakkarainen, Pentti; Isotalus, Pekka; Jyväskylän yliopisto. Viestintätieteiden laitos (Jyväskylä : Jyväskylän yliopisto, 1994)
Teos sisältää eri tekijöiden artikkeleita mm. puheviestinnän opettamisesta, suomalaisesta puhekulttuurista ja kulttuurien välisestä viestinnästä sekä joukkoviestimien tulevaisuudesta. Kirjoittajina ovat Aino Sallinen, Pekka Isotalus, Maarit Valo, Jaakko Lehtonen, Liisa Salo-Lee, Matti Leiwo ja Pentti Hakkarainen.
Johdanto / Pekka Isotalus -- Viestintätutkimuksessa kuvastuu elämän kirjo / Aino Sallinen -- Puheviestinnän opettaminen -- Taiteellisuudesta käytännön taitoihin : eri koulumuotojen puhekasvatuksen kehityslinjoja ja arviointia / Aino Sallinen -- Mitä ovat puheviestintätaidot? / Maarit Valo -- Puhekasvatus ja sosiaaliset taidot /Jaakko Lehtonen -- Suomalainen puhekulttuuri ja kulttuurienvälinen viestintä -- Miten kirjoitetun kielen mallit vaikuttavat puhumiseen / Aino Sallinen -- Suomalaisten kommunikoijakuva / Aino Sallinen -- Vaikeneva kulttuuri ja vieraan kielen pelko : miksi suomalainen vaikenee vieraallakin kielellä / Jaakko Lehtonen -- Suomalaiset ja kiinalaiset viestijöinä : vahvuuksia ja ongelma-alueita / Liisa Salo-Lee -- Opetus ja viestintä -- Voisiko opetus olla keskustelua? / Matti Leiwo -- Milloin keskustelu on opetusta? / Pentti Hakkarainen -- Milloin opetus on keskustelua? / Matti Leiwo -- Tytöt, pojat, menestyminen ja syrjäytyminen / Matti Leiwo -- Puheviestintä, mediat ja tulevaisuus -- Televisioesiintyminen, mediaretoriikka ja poliittinen vaikuttaminen / Aino Sallinen -- Onko toimittajan televisioesiintymisellä merkitystä? / Pekka Isotalus -- Tietoyhteiskunta ja vuorovaikutus : yhdeksänkymmentäluvun yksilön viestintätarpeet / Jaakko Lehtonen.
Lisäpainokset: [Lisäp.] 1997.
Keywords: puheviestintä; puhe (puhuminen); opetuskeskustelu; kielellinen vuorovaikutus; puhetaito; opetus; kulttuurierot; didaktiikka; puheopetus; viestintäkasvatus; esiintymistaito; televisio (joukkoviestimet); kulttuuri; viestintä; vuorovaikutus; media; kulttuurienvälinen tutkimus; tiedonsiirto; politiikka; televisio-ohjelmat; suomalaiset; keskustelu; toimittajat (media); joukkoviestintä; televisioilmaisu; interaction; vuorovaikutus; 07; mediat; puhekulttuuri; opetusviestintä; KURSSIKIRJAT; kommunikaatiomenetelmät