Iskemia-EKG:n tulkinta : työkirja - Parikka, Hannu; Raatikainen, Pekka; Nikus, Kjell; Mäkijärvi, Markku; Duodecim, kustannusosakeyhtiö (Helsinki : Kustannus Oy Duodecim, 2023)
Työkirjassa käydään läpi iskemiaan liittyvät EKG-muutokset. Tehtävien kautta muutoksia voi opetella tunnistamaan ja tulkitsemaan. Tehtävät tarjoavat haasteita ja oivalluksen mahdollisuuksia omatoimiseen opiskeluun. Vastaukset sisältävät EKG-tulkinnan keskeiset seikat. Sepelvaltimotautikohtauksen kliinisessä arvioinnissa tärkein käytössä oleva tutkimus on EKG.
1 Sydänlihasiskemian EKG-diagnostiikan lähtökohtia -- 2 ST-nousu -- 3 ST-lasku ja T-inversio -- 4 Iskemian ja sydänlihasvaurion erotusdiagnostikka -- 5 Iskeemiset rytmi- ja johtumishäiriöt -- 6 Potilastapaustehtävät.
Keywords: Ischemia -- diagnosis; Diagnostic Techniques, Cardiovascular; Electrocardiography; Myocardial Infarction; EKG; sydäninfarkti; iskemia; harjoituskirjat