Juhlajulkaisu Kimmo Nuotio 1959 – 18/4 – 2019 - Nuotio, Kimmo; Frände, Dan; Helenius, Dan; Korkka-Knuts, Heli; Lahti, Raimo; Lappi-Seppälä, Tapio; Melander, Sakari; Hyttinen, Tatu; Tolvanen, Matti ([Helsinki] : Helsingin yliopisto, oikeustieteellinen tiedekunta, 2019)
Kimmo Nuotion juhlajulkaisu on toimitettu kokoelma Nuotion kollegoiden artikkeleita Nuotion uraan tavalla tai toisella liittyvistä teemoista. Suuri osa kirjoituksista keskittyy rikosoikeudellisiin aihepiireihin – esimerkiksi oikeudenmukaisiin rangaistuksiin ja yleisen oikeustajun merkitykseen sekä teknologian kehityksen herättämiin rikosoikeudellisiin kysymyksiin – mutta mukana on myös tekstejä oikeustieteen tekemisestä ja oikeustieteellisen tiedekunnan arjesta.
Underrättelserätt / Mikael Lohse -- Näkökohtia erityisistä virkavastuusäännöksistä / Jussi Matikkala -- Rangaistuskäytäntö ja sen muuttaminen rikosoikeudellisena erityiskysymyksenä / Sakari Melander -- Euroopan unionin jäsenvaltioiden välinen luottamus ja tunnustaminen : vastavuoroista vai keskinäistä? / Samuli Miettinen -- Me vertaisarvioimme itsemme hengiltä / Johanna Niemi -- Mitä raiskauksen määritelmä kertoo oikeuskulttuuristamme? / Kati Nieminen -- Att bli villkorligt frigiven vid en tidigare tidpunkt ingen mänsklig rättighet? / Annika Suominen -- Jatkokäsittelylupa ja ennakkoratkaisuperuste / Jussi Tapani -- Rikosvastuu tieliikenteen automaatiossa / Matti Tolvanen -- Aktsamhetsnormen vid oaktsamhetsbrott / Per Ole Träskman -- Kriminalisoinnin ja dekriminalisoinnin perustuslaillisia reunaehtoja / Kaarlo Tuori -- Haureuden harjoittamisesta suostumuksen puuttumiseen - seksuaalirikosten lyhyt historia / Terttu Utriainen -- "Valtuusto on poliisivapaa-alue" - vai onko sittenkään? / Pekka Viljanen -- Eräitä huomioita asianajajasalaisuuteen perustuvista todistamiskielloista / Mikko Vuorenpää.
Toimittajat selässä: Frände, Helenius, Korkka, Lahti, Lappi-Seppälä, Melander.
Neljä artikkeleista ruotsiksi.
Keywords: Nuotio, Kimmo, -- 1959-; oikeustieteilijät; professorit; rikosoikeus; rangaistukset; prosessioikeus; Suomi; juhlajulkaisut