Onnistu eriyttämisessä : toimivan opetuksen opas - Roiha, Anssi; Polso, Jerker (PS-kustannus, 2018)
Opetusta eriyttämällä jokainen oppilas saa onnistumisen kokemuksia ja mahdollisuuden oppia omien vahvuuksiensa mukaisesti. Tuntuuko kuitenkin, että kaikki oppilaat ovat erilaisia eikä aika riitä eriyttämiseen? Vai etkö keksi toimivia eriyttämisen tapoja? Eriyttäminen voi muuttua mielekkääksi ja vaivattomaksi osaksi opetusta. Tässä kirjassa kerrotaan, kuinka eriyttämistä voi lähestyä pienin askelin ja millaiset toimintatavat palvelevat eriyttämistä eivätkä työllistä opettajaa liikaa. Teos antaa paljon konkreettisia vinkkejä niin eriyttämistä tukeviin käytännön järjestelyihin, opetusmenetelmiin, -välineisiin ja -materiaaleihin kuin oppimisen arviointitapoihin. Liitteisiin on koottu lomakkeita opettajan työn tueksi.
Keywords: opetus; oppiaineet; eriyttäminen; oppimisympäristö; opetusmenetelmät; opetusvälineet; oppimateriaali; oppiminen; arviointi; erityisopetus; äidinkieli; matematiikka; englannin kieli; kieli ja kielet; Englanti