Johda suoritusta - Järvinen, Pekka T.; Ruotsalainen, Petri; Rantala, Jukka; Talentum (yhtiö) (Helsinki : Talentum, 2014)
Teos esittää käytännönläheisen ja systemaattisen tavan parantaa ihmisten ja toimintojen suorituskykyä. Siinä kerrotaan, miten esimiehet johtavat ketterästi vastuualuettaan kohti tavoitteita ja parempia tuloksia modernissa organisaatiossa. Kirja tarjoaa esimiehille ja muille avainhenkilöille konkreettisia työkaluja vastuualueensa suorituksen johtamisen nostamiseksi uudelle tasolle. Se sopii myös HR:n työvälineeksi.
Osa 1: Miksi uudenlaista suorituksen johtamista tarvitaan? -- 1. Uudenlainen suorituksen johtaminen -- 2. Asiakkaan odotukset suorituksen ohjausvoimana -- 3. Tavoitteiden johtaminen -- 4. Suorituskyky -- 5. Esimerkki: Kasvuyrityksen suorituskykyinen kulttuuri -- Osa 2: Mitä on dynaaminen suorituksen johtaminen? -- 6. Dynaaminen ja ketterä organisaatio -- 7. Esimies suorituksen johtajana -- 8. Esimerkki: Esimiehen paineensietokyky koetuksella -- Osa 3: Miten suoritusta johdetaan arjessa? -- 9. Suorituksen johtamisen systeemi ja toimintakulttuurin muutos -- 10. Toiminnan ohjauksen ja palavereiden ketteryys -- 11. Henkilökohtainen sparraus -- 12. Suorituksen johtamisen ote esimiestyössä -- 13. Organisaatiokulttuurin hyödyntäminen suorituksen johtamisessa -- 14. Esimerkki: Suorituksen johtamisen uudistaminen kansainvälisessä yrityksessä -- Osa 4: Työkalu.
Julkaistu myös verkkoaineistona.
Keywords: suoritusjohtaminen; henkilöstöjohtaminen; tavoitteet; asiakastyytyväisyys; työsuoritus; arviointi; esihenkilö-alaissuhde; palaute; esihenkilötyö; tavoitejohtaminen; ketterät menetelmät; johtaminen; suorituskyky; toimintakulttuuri; organisaatiokulttuuri; kehittäminen; esihenkilöt; tiimit; organisaatiot; management