Modelling phytoplankton in boreal lakes - Pätynen, Anita (Jyväskylä studies in biological and environmental science, ISSN 1456-9701, 2014)
Mallien hyödyntäminen boreaalisten järvien kasviplanktonin runsauteen ja kasviplanktonyhteisön dynamiikkaan vaikuttavien tekijöiden tarkastelussa.
Keywords: syanobakteerit; plankton; ravinteet; mallintaminen; tilastolliset mallit; rakenneyhtälömallit; ympäristöhaitat; vesiensuojelu; vesienhoito; kasviplankton; fosforikuorma; typpikuorma; boreaaliset järvet; boreal lakes; ecological modelling; phytoplankton; predictions; uncertainty; water quality; PROTECH-malli; deterministiset mallit; ekologiset mallit