Byn som landskap, liv och sägen : Åvist 1775-2005 - Nygård, Henry (Överpurmo : Åvist byaråd, 2007)
English summary: A history of Åvist and its emigrants.
Kuvatekstit myös englanniksi.
Keywords: landskap; paikallishistoriat (historiikit); kylät; historia; lokalhistoriker; kulturhistoria; historia; landskap; Pietarsaaren maalaiskunta; Pedersöre; Jokihauta (Pedersöre); Purmo; Åvist (Pedersöre); Pedersöre; Åvist; Åvist