Koronakriisin julkaisutulva koettelee tieteen kestävyyttä - Väliverronen, Esa (Tieteessä tapahtuu, 2020)
Globaali pandemia on kiihdyttänyt tiedejulkaisemista ennen näkemättömällä tahdilla. Scientometrics-lehdessä loppukesällä julkaistun analyysin mukaan kesäkuun loppuun mennessä keskeisissä Web of Science (WoS) - ja Scopus-tietokannoissa oli julkaistu yhteensä runsaat 23 600 koronavirukseen liittyvää dokumenttia.
Keywords: COVID-19; pandemiat; tutkimus; julkaisutoiminta; vertaisarviointi