Jännitysväsymisen kontinuumimalli - Kaarakka, Terhi Elina; Frondelius, Tero; Kaleva, Osmo; Kouhia, Reijo; Orelma, Heikki; Vaara, Joona (Rakenteiden Mekaniikka, 2019)
Artikkelissa tarkastellaan evoluutioyhtälöpohjaisen jännitysväsymismallin stokastista laajennusta. Esitetty malli on muodostettu yleisten kontinuumimekaniikan periaatteiden mukaisesti ja on siten luonnostaan moniakselinen ja käsittelee kaikki jännityskomponentit ekvivalentilla tavalla. Malli soveltuu myos mielivaltaiselle kuormitushistorialle. Esimerkkinä tarkastellaan yksinkertaista valkoisella kohinalla häirityn säännollisen kuormituksen aiheuttaman elinikäaennusteen jakaumaa.