Onko Helsingin yliopisto maailmanluokan yliopisto? - Arminen, Ilkka (Tieteessä tapahtuu, 2011)
Käsite maailmanluokan yliopisto on paradoksi. Philip Altbach (2004) on kiteyttänyt sen muotoon: ”Kaikki haluavat sen, kukaan ei tiedä mikä se on, eikä kukaan tiedä kuinka sellaisen saisi.” Muitakin käsityksiä asiasta on. J. D. Rockefeller ja Harwardin silloinen rehtori Charles Eliot keskustelivat. J. D. kysyi, mitä mahtaisi maksaa maailmanluokan yliopiston perustaminen. Rehtori vastasi: ”Viisikymmentä miljoonaa dollaria ja kaksisataa vuotta” (Altbach 2004).