Ajanviete vai aikasyöppö : lähes puolet nuorten miesten vapaa-ajan ruutuajasta kuluu digitaalisten pelien parissa - Pitkänen, Ella (Tieto & trendit, 2024)
Pojat ja nuoret miehet viettävät digitaalisten pelien parissa reilusti yli tunnin päivässä, kun koko väestön tasolla pelaamiseen käytetty aika on alle 20 minuuttia. Pelaamista syytetään usein lisääntyvästä pahoinvoinnista, rapistuvasta kunnosta ja huononevista PISA-tuloksista, mutta miten sille omistettu aika vertautuu sosiaaliseen kanssakäymiseen, liikuntaan ja opiskeluun käytettyihin minuutteihin?
Keywords: tilastot; ajankäyttö; vapaa-aika; pelaaminen; digitaaliset pelit; statistik (data); tidsanvändning; fritid; spelande; digitala spel