Vastuullinen vedenkäyttö - POLKU 2.0 -hanke (POLKU 2.0 -hanke, 2023)
Koulutusmateriaalien avulla tutustutaan veden globaaliin merkitykseen sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteeseen puhtaasta vedestä ja sanitaatiosta. Koulutuksessa tarkastellaan vesijalanjälkeä sekä veden merkitystä ruuantuotannossa. Koulutusmateriaalien avulla perehdytään vesivastuullisuuteen Suomessa ja maailmalla sekä tutustutaan vesivastuullisuuteen myös viestinnän näkökulmasta erilaisten esimerkkien avulla. Koulutuksessa perehdytään myös Suomen vesistöjen tilaan sekä esitellään keinoja havainnoida oman lähivesistön tilaa sekä annetaan vinkkejä vesistöjen kunnostamiseen. Lisäksi käsitellään veden kiertoa ja kulutusta yhdyskunnassa sekä tutustutaan myös jätevesihuoltoon ja vastuulliseen vesihuoltoon. Kokonaisuuden tarkemman kuvauksen löydät alta kuvausdokumentista. Huomaa, että löydät diat ja videot klikkaamalla "Avaa uuteen välilehteen" -linkkiä (vihreällä pohjalla). Diat on talletettu Jyväskylän yliopiston julkaisuarkisto JYXiin ja videot JYU:n verkkojulkaisualusta Moniviestimeen.
Keywords: vesihuolto; vesihuoltolaki; vesijalanjälki; vesistövaikutukset; vesien tila