Varhaiskasvatuksen digipolku Liedossa - Helin, Elina; Liedon kaupunki (2023)
Liedon kaupungin varhaiskasvatuksen digipolku on osa digitaalista kasvupolkua, jonka tarkoituksena on taata jokaiselle Liedon varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen oppilaalle yhdenvertaiset mahdollisuudet medialukutaidon, digitaalisen osaamisen ja ohjelmoinnillisen ajattelun kehittymiseen. Varhaiskasvatuksen digipolkuun on koottu vinkkejä, ideoita ja valmista materiaalia henkilöstön työn tueksi. Digipolun sisällöt on johdettu Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman hyvän pedagogisen toiminnan kuvauksista ja ne on jaoteltu digitaalisen osaamisen, medialukutaidon ja ohjelmointiosaamisen osa-alueisiin. Toiminnassa on haluttu korostaa erityisesti vastuullisuutta ja turvallisuutta, ja siksi ne on nostettu omaksi osiokseen. Materiaali kannustaa käyttämään digitaalisia välineitä ja ympäristöjä monipuolisesti pedagogisessa työssä ja tarjoaa esimerkkejä ja konkreettisia työvälineitä siihen, miten digitaalisuus tuodaan varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti luontevaksi osaksi oppimisympäristöjä.
Keywords: varhaiskasvatus; digitaaliset taidot; medialukutaito; ohjelmointiosaaminen; tieto- ja viestintäteknologiset taidot; uudet lukutaidot